Belépés
email:
jelszo:
Címlap
Rólunk
Munkatársak
Oktatás
Kutatás
Infrastruktúra
Szakmai kapcsolatok
Szakképzési támogatás
Tanszéki könyvtár
Tempus-Norvég Projektek

Tanszékünk története

A Sör- és Szeszipari Tanszék 4 oktatói és 1 adminisztrátori státusszal 1991-ben alakult, az egyetemnek egyik legfiatalabb tanszéke. A Tanszék létrejöttét megelõzõen a sör- és szeszipari technológia oktatását az Italtechnológiai Intézet keretén belül mûködõ 2 fõs Tanszéki Csoport végezte. A Sör- és Szeszipari Tanszék megalakulását követõen az oktatott diszciplínák száma folyamatosan bõvült. Az oktatás színvonalának és a kutatómunka hatékonyságának növelését szolgálják a diszciplínához tartozó iparágak technológiáinak illetve azon mûveleti lépéseinek tanulmányozására alkalmas kísérleti bázisok kiépítése. Követve a gazdasági igényeket az élelmiszertechnológusi szinten mára már a sör- és szeszipari technológia önálló szakiránnyá vált. Az infrastruktúra folyamatos fejlõdése lehetõvé tette az alapkutatási terület bõvülését, mely alapján kidolgozói lettünk az új biotechnológiai szakiránynak. A Tanszék aktív részt vállal a doktorandusz és az akkreditált PhD. képzésben is.
Az oldal generálási idõpontja:  2025-06-07
SZIE nyitóoldal Keresés Webmail Neptun Joker Kapcsolat