A Sör- és Szeszipari Tanszék 4 oktatói
és 1 adminisztrátori státusszal 1991-ben alakult, az egyetemnek
egyik legfiatalabb tanszéke. A Tanszék létrejöttét
megelõzõen a sör- és szeszipari technológia oktatását
az Italtechnológiai Intézet keretén belül mûködõ
2 fõs Tanszéki Csoport végezte. A Sör- és
Szeszipari Tanszék megalakulását követõen
az oktatott diszciplínák száma folyamatosan bõvült.
Az oktatás színvonalának és a kutatómunka hatékonyságának növelését
szolgálják a diszciplínához tartozó
iparágak technológiáinak illetve azon mûveleti
lépéseinek tanulmányozására alkalmas
kísérleti bázisok kiépítése. Követve a gazdasági
igényeket az élelmiszertechnológusi szinten mára
már a sör- és szeszipari technológia önálló
szakiránnyá vált. Az infrastruktúra folyamatos
fejlõdése lehetõvé tette az alapkutatási
terület bõvülését, mely alapján kidolgozói
lettünk az új biotechnológiai szakiránynak. A
Tanszék aktív részt vállal a doktorandusz és
az akkreditált PhD. képzésben is.