Belépés
email:
jelszo:
Címlap
Rólunk
Munkatársak
Oktatás
Kutatás
Infrastruktúra
Szakmai kapcsolatok
Szakképzési támogatás
Tanszéki könyvtár
  Könyvek
  PhD értekezetek
  Folyóiratok
  Diplomamunkák
  Szakdolgozatok
  TDK munkák
Tempus-Norvég Projektek
Diplomamunkák

NévCímÉv
Boldizsár Ákos A malátaminőség és a gyártástechnológia kapcsolatának vizsgálata 2009
Darnay Lívia Technológia fejlesztése a csicsókaalapú bioetanol előállítására 2009
Dósa Gábor Tritikálé söripari alkalmazhatóságának vizsgálata 2009
Meszes Mónika Zab alapú probiotikus élelmiszer fejlesztését megalapozó kutatások 2009
Oláh Balázs Gluténmentes sörök előállítási lehetőségei 2009
Solymosi Péter Probiotikus baktérium törzsek alpha-galaktozidáz enzim termelésének vizsgálata 2009
Styevkó Gabriella Szinbiotikum létrehozásának kísérleti megalapozása 2009
Szabó Szabolcs Különböző csomagolású sörök minőségváltozásának nyomon követése a tárolás során 2009
XXXXXXX A sörök vicinális diketon koncentrációját befolyásoló tényezők vizsgálata 2009
Bori Zsuzsanna Inulináz enzimtermelés Kluyveromyces thermotolerans élesztővel 2008
Cátia Marisa Ferreira da Silva Faria Immobilization of ?-galactosidase enzyme and application of immobilized enzyme for bioconversion 2008
Gyuris Péter Különböző almafajták aroma-összetételének közelítő vizsgálata 2008
Havas Petra Bifidobaktériumok enzimeinek kimutatása és vizsgálata 2008
Kozma László Thermomyces lanuginosus eredetű fitáz enzim fermentációja és tisztítása 2008
Németh Szilvia Probiotikus bifidobaktériummal erjesztett zöldséglevek és prototermék készítése 2008
Pedro Miguel Couto Correia Production of inulinase by filamentous fungus 2008
Till Henrietta Különböző eredetű tejek erjesztése Bifidobacterium lactis Bb-12 starterkultúrával 2008
Ana Luisa Dias Da Silva Production of alpha-galactosidase enzyme on galactomannan substrate 2007
Ana Luísa Silva Production of alpha-galactosidase enzyme on galactomannan substrate 2007
Ana Patricia Neto Propagation of probiotic bifidobacteria and their preservation to maintain the viability 2007
Kónya Barnabás Csicsóka sűrítmény alapú bioetanol előállítása rögzített sejtekkel és tesztelése motorhajtó üzemanyagként 2007
Mecser Péter Vilmos körte magozásának hatása a párlat minőségére 2007
Sasvári Ágnes Bifidobaktériumok kölcsönhatásának vizsgálata különböző eredetű baktérium törzsekkel 2007
Szalma Anikó Aspergillus eredetű fitáz enzim előállítása 2007
Szényi Sarolta Laktóz hasznosító élesztőgombák sejttömeg előállításának optimálása és nehézfém kötő képességük vizsgálata 2007
Vizi Tímea Módszertan fejlesztése különböző kémiai szerkezetű prebiotikumok hatásának kimutatására 2007
Záper Adrienn A cefrézési és erjesztési paraméterek hatása az utópárlat leválasztási pontjára almapárlatok esetén 2007
Dobondi Cecília Fermentációs technológia kidolgozása Aspergillus eredetű fitáz enzim előállítására 2006
Egész Réka Technológiai paraméterek hatása az Acetobacter xylinum szaprodására ? Modellkísérletek almaecetben 2006
Farkas Gábor Különböző kajszibarack fajták vizsgálata pálinkakészítés céljából 2006
Mészáros Izabell Immobilizált bifidobaktériumok előállítása élelmiszeripari célra 2006
Valkai Annamária Borpárlatok aromakomponenseinek változása az alapanyag függvényében 2006
Baranyi Krisztina Bioszenzorok fejlesztése élelmiszerek vizsgálatára. Szacharóz meghatározására alkalmas bioszenzor fejlesztése 2005
Bihari Edit Bifidobaktériumok antimikrobás anyagainak kimutatása 2005
Csákvári Kinga Biokonverzió modellezése a kereskedelmi inulináz készítményekkel 2005
Dücső Lilla Transzgalakto-oligoszacharidok előállítási lehetőségeinek tanulmányozása 2005
Hornung József A citrusfélék drogjainak és a drogokból készült likőrök összehasonlító vizsgálata 2005
Ipsicsné Popelyás Anna Coeliakia betegség kimutatása immunológiai módszerekkel, javaslatok betegek dietetikai ellátására 2005
Myszoglád Rita GM-szójából készült tejek erjesztése bifidobaktériumokkal és a termékek immunológiai vizsgálata 2005
Nagy Zita Tejsav- és bifidobaktériumok kölcsönhatásának vizsgálata csicsókalé erjesztése során 2005
Perjési József Szilva pálinkák összehasonlító aroma- összetétel vizsgálata 2005
Szappanos Judit Thermomyces lanuginosus eredetű fitáz enzim előállítása és jellemzése 2005
Kaldenecker Krisztina Zöldséglevek erjesztése probiotikus bifidobaktériumokkal 2004
Morvai Gabriella Szójaalapú probiotikus termékek előállítása és vizsgálata 2004
Péntek Angelika Acetilezett keményítő előállítása és alkalmazása mártásporoknál 2004
Sonia Cristina Araújo Fraga Production of b-galactosidase enzyme by a thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus 2004
Szabó Erika Szilvapálinka aroma vizsgálata 2004
Kolyankovszki Szilvia Thermomyces lanuginosus törzsek fitáz enzim termelésének vizsgálata különböző összetételű tápközegeken 2003
Kondás Beáta Probiotikus joghurt típusú készítmények előállítása szója alapon 2003
Kovács Bernadett Alpha-Amiláz enzim előállítási technológiájának kidolgozása a Thermomyces lanuginosus termofil gombával 2003
Kun Szilárd Bioalkohol előállítási technológiák modellezése búza nyersanyagon 2003
Lefler Dóra Dominika A tápközeg összetétel és az ?-galaktozidáz enzim formák közötti összefüggés a Thermomyces lanuginosus termofil gombánál 2003
Sebők Nikoletta Tisztítási hatékonyság ellenőrzése a Zwack Unicum RT Ferencvárosi gyáregységében 2003
Szedljak Ildikó Fehérkorhadást okozó gombák és termofil Chaetomium törzsek növekedési tulajdonságainak és lakkáz enzim termelésének vizsgálata 2003
Bujna Erika Alpha-Galaktozidáz enzim előállítása és hasznosíthatósága funkcionális élelmiszerek létrehozásában 2002
Doszpod Márta Enzimalkalmazási kísérletek keményítőtartalmú melléktermékek erjedésipari hasznosítására 2002
Jákob Éva Bifidobacterium-ot tartalmazó edám típusú sajt előállítása és vizsgálata 2002
Kaizer Gábor Hibás párlatok javítási technológiái 2002
Kovács Magdolna Fermentációval előállított ?-galaktozidáz enzimkészítmény alkalmazása ?-galaktozidok lebontására 2002
Kozma Erika Párlathibák javítása kémiai módszerekkel 2002
Nagy Katalin Thermomyces lanuginosus gomba intracelluláris invertáz enzimének tanulmányozása 2002
Szabó Ildikó Thermomyces lanuginosus fonalas gomba fitáz enzimtermelésének tanulmányozása 2002
Takács Krisztina Thermomyces lanuginosus eredetű ?-galaktizidáz enzim tisztítása és jellemzése 2002
Bokor Viktória Az extracelluláris a-galaktozidáz enzimszintézis mechanizmusának vizsgálata egy kiválasztott Thermomyces lanuginosus gombatörzsnél 2001
Hajnal Csilla Funkcionális tejtermékek vizsgálata és létrehozása 2001
Hossiner Gertrúd Módszer kidolgozás a sörök oxalát koncentrációjának meghatározására 2001
Képíró Anita A kalciumion szerepe a söripari cefrézésben 2001
Olajos Réka Likőripari drogpárlatok vizsgálata 2001
Pintér Gedeon Az őszi árpából készített maláta alkalmazhatósága a söriparban 2001
Süle Andrea Gabonafehérjék szerkezetének és biológiai aktivitásának összefüggése 2001
Vízi Balázs A kalcium szerepe a sörgyártási folyamatban 2001
Balogh Teréz Funkcionális élelmiszerek létrehozását megalapozó kutatások 2000
Czaha Gábor A kalcium és az oxálsav koncentrációjának nyomonkövetése a sörgyártás során 2000
Kardeván Kinga Sörök öregedésének összehasonlító vizsgálata különböző módszerekkel 2000
Laczkó Gábor A melasz erjesztési körülményeinek vizsgálata 2000
Misinszki Anett Sörök aromaanyagainak vizsgálata, különös tekintettel az észtertartalomra 2000
Sinkó Ilona Thermomyces lanuginosus CBS 395.62 b gombatörzs a-galaktozidáz enzimének vizsgálata és fermentációs hozamának növelése 2000
Zarka Viola Réka Hidegtűrő sörélesztő törzsek nemesítése és rögzítése. Kísérletek alkoholszegény sör előállítására 2000
Farkas Gabriella A kálium tanulmányozása különböző erjesztési technológiák modellezésével 1999
Fodor Júlia Hüvelyesek tápértéknövelő biokonverziójának modellezése 1999
Harkai Ágota Narancshéj drogok likőripari vizsgálata 1999
Hegyi Irén Természetes drogkivonatokkal készült likőrök instabilitásának vizsgálata 1999
Kálmán László A Thermomyces lanuginosus termofil gomba a-galaktozidász enzimtermelésének vizsgálata és optimalizálása 1999
Kiss Levente A sörélesztő szénhidráttartalom változása az egymást követő erjesztések során 1999
Kiss Szilvia Körtecefre pektinbontásának hatása a párlat minőségére 1999
Lévay Éva Sarolta Sör-és takarmányárpa fajták vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával 1999
Orovecz Petronella A Thermomyces lanuginosus termofil fonalas gomba növekedésének és glükoamiláz termelésének tanulmányozása 1999
Sátorhelyiné Metzinger Krisztina Xantán módosító enzimek előállítása és jellemzése 1999
Szőcs István Bodza ízesítésű sörök gyártástechnológiájának optimatizálása félüzemi körülmények között 1999
Arany Péter Tréning és hatásvizsgálat a sör ízét meghatározó néhány aromaanyagra 1998
Csizmadia Imre Thermomyces lanuginosus fonalasgomba fermentációjával amilolitikus enzimek előállítása 1998
Diósi Gábor A Thermomyces lanuginosus fonalasgomba glükoamiláz termelésének növelése 2-dezoxi-D-glükóz rezisztens mutánsok izolálásával 1998
Kenderesi Kornél A sörlé cinktartalmának és az élesztő korának hatása a sör erjesztésére 1998
Mayer Ágnes Bifidobaktériumok jelentősége az egészségmegőrzésben 1998
Rác Judit Növényi likőrök drogkivonatából származó csapadék vizsgálata 1998
Rákossy Nóra Kajszibarack cefre tárolásának hatása a párlat aromakomponenseire 1998
Seres Gabriella Hüvelyesekben található antinutritív oligoszacharidok lebontása biotechnológiai módszerekkel 1998
Szalai Lívia Minőségbiztosítási rendszerek a söriparban 1998
Szöllősi Enikő Pektinbontó enzimek összehasonlító vizsgálata 1998
Tóth Helga Különleges, alkoholszegény sörök félüzemi gyártástechnológiájának optimalizálása 1998
Závoczky Zoltán Alpha-galaktozidáz enzim fermentációs úton történő előállítása 1998
Alaksa Andrea Búzasör gyártás optimalizálása félüzemi körülmények között 1997
Dobolyi Ildikó Thermomyces lanuginosus gomba glükoamiláz enzim termelésének fokozása 1997
Fekete Géza Aktív alsóerjesztésű sörélesztő előállítása inerttöltetes szárító berendezésen 1997
Gündisch Mihály Sörélesztők diacetil metabolizmusának tanulmányozása a technológiai idő csökkentése céljából 1997
Kneiszel Krisztián Pótanyagos sörgyártás félüzemi modellezése 1997
Kockás Ádám Palackfejtő gépsorok működésének optimalizálása 1997
Liszai Gizella A sörök alkoholtartalmának meghatározására szolgáló mérési eljárások összehasonlítása 1997
Lovassy György Biohajtóanyag gyártás tapasztalatai és elméleti lehetőségei 1997
Nemes Elvira Likőripari kivonatok és párlatok terpéntartalmának vizsgálata 1997
Nguyen Duc Quang Termofil gomba amilolitikus enzim termelése és vizsgálata 1997
Sárközi Márton Alkoholszegény sörök gyártástechnológiájának optimalizálása félüzemi körülmények között 1997
Az oldal generálási idõpontja:  2025-06-06
SZIE nyitóoldal Keresés Webmail Neptun Joker Kapcsolat