Belépés
email:
jelszo:
Címlap
Rólunk
Munkatársak
Oktatás
Kutatás
Infrastruktúra
Szakmai kapcsolatok
Szakképzési támogatás
Tanszéki könyvtár
Könyvek
PhD értekezetek
Folyóiratok
Diplomamunkák
Szakdolgozatok
TDK munkák
Tempus-Norvég Projektek
Diplomamunkák
Név
Cím
Év
Boldizsár Ákos
A malátaminőség és a gyártástechnológia kapcsolatának vizsgálata
2009
Darnay Lívia
Technológia fejlesztése a csicsókaalapú bioetanol előállítására
2009
Dósa Gábor
Tritikálé söripari alkalmazhatóságának vizsgálata
2009
Meszes Mónika
Zab alapú probiotikus élelmiszer fejlesztését megalapozó kutatások
2009
Oláh Balázs
Gluténmentes sörök előállítási lehetőségei
2009
Solymosi Péter
Probiotikus baktérium törzsek alpha-galaktozidáz enzim termelésének vizsgálata
2009
Styevkó Gabriella
Szinbiotikum létrehozásának kísérleti megalapozása
2009
Szabó Szabolcs
Különböző csomagolású sörök minőségváltozásának nyomon követése a tárolás során
2009
XXXXXXX
A sörök vicinális diketon koncentrációját befolyásoló tényezők vizsgálata
2009
Bori Zsuzsanna
Inulináz enzimtermelés
Kluyveromyces thermotolerans
élesztővel
2008
Cátia Marisa Ferreira da Silva Faria
Immobilization of ?-galactosidase enzyme and application of immobilized enzyme for bioconversion
2008
Gyuris Péter
Különböző almafajták aroma-összetételének közelítő vizsgálata
2008
Havas Petra
Bifidobaktériumok enzimeinek kimutatása és vizsgálata
2008
Kozma László
Thermomyces lanuginosus
eredetű fitáz enzim fermentációja és tisztítása
2008
Németh Szilvia
Probiotikus bifidobaktériummal erjesztett zöldséglevek és prototermék készítése
2008
Pedro Miguel Couto Correia
Production of inulinase by filamentous fungus
2008
Till Henrietta
Különböző eredetű tejek erjesztése
Bifidobacterium lactis
Bb-12 starterkultúrával
2008
Ana Luisa Dias Da Silva
Production of alpha-galactosidase enzyme on galactomannan substrate
2007
Ana Luísa Silva
Production of alpha-galactosidase enzyme on galactomannan substrate
2007
Ana Patricia Neto
Propagation of probiotic bifidobacteria and their preservation to maintain the viability
2007
Kónya Barnabás
Csicsóka sűrítmény alapú bioetanol előállítása rögzített sejtekkel és tesztelése motorhajtó üzemanyagként
2007
Mecser Péter
Vilmos körte magozásának hatása a párlat minőségére
2007
Sasvári Ágnes
Bifidobaktériumok kölcsönhatásának vizsgálata különböző eredetű baktérium törzsekkel
2007
Szalma Anikó
Aspergillus eredetű fitáz enzim előállítása
2007
Szényi Sarolta
Laktóz hasznosító élesztőgombák sejttömeg előállításának optimálása és nehézfém kötő képességük vizsgálata
2007
Vizi Tímea
Módszertan fejlesztése különböző kémiai szerkezetű prebiotikumok hatásának kimutatására
2007
Záper Adrienn
A cefrézési és erjesztési paraméterek hatása az utópárlat leválasztási pontjára almapárlatok esetén
2007
Dobondi Cecília
Fermentációs technológia kidolgozása Aspergillus eredetű fitáz enzim előállítására
2006
Egész Réka
Technológiai paraméterek hatása az Acetobacter xylinum szaprodására ? Modellkísérletek almaecetben
2006
Farkas Gábor
Különböző kajszibarack fajták vizsgálata pálinkakészítés céljából
2006
Mészáros Izabell
Immobilizált bifidobaktériumok előállítása élelmiszeripari célra
2006
Valkai Annamária
Borpárlatok aromakomponenseinek változása az alapanyag függvényében
2006
Baranyi Krisztina
Bioszenzorok fejlesztése élelmiszerek vizsgálatára. Szacharóz meghatározására alkalmas bioszenzor fejlesztése
2005
Bihari Edit
Bifidobaktériumok antimikrobás anyagainak kimutatása
2005
Csákvári Kinga
Biokonverzió modellezése a kereskedelmi inulináz készítményekkel
2005
Dücső Lilla
Transzgalakto-oligoszacharidok előállítási lehetőségeinek tanulmányozása
2005
Hornung József
A citrusfélék drogjainak és a drogokból készült likőrök összehasonlító vizsgálata
2005
Ipsicsné Popelyás Anna
Coeliakia betegség kimutatása immunológiai módszerekkel, javaslatok betegek dietetikai ellátására
2005
Myszoglád Rita
GM-szójából készült tejek erjesztése bifidobaktériumokkal és a termékek immunológiai vizsgálata
2005
Nagy Zita
Tejsav- és bifidobaktériumok kölcsönhatásának vizsgálata csicsókalé erjesztése során
2005
Perjési József
Szilva pálinkák összehasonlító aroma- összetétel vizsgálata
2005
Szappanos Judit
Thermomyces lanuginosus eredetű fitáz enzim előállítása és jellemzése
2005
Kaldenecker Krisztina
Zöldséglevek erjesztése probiotikus bifidobaktériumokkal
2004
Morvai Gabriella
Szójaalapú probiotikus termékek előállítása és vizsgálata
2004
Péntek Angelika
Acetilezett keményítő előállítása és alkalmazása mártásporoknál
2004
Sonia Cristina Araújo Fraga
Production of b-galactosidase enzyme by a thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus
2004
Szabó Erika
Szilvapálinka aroma vizsgálata
2004
Kolyankovszki Szilvia
Thermomyces lanuginosus törzsek fitáz enzim termelésének vizsgálata különböző összetételű tápközegeken
2003
Kondás Beáta
Probiotikus joghurt típusú készítmények előállítása szója alapon
2003
Kovács Bernadett
Alpha-Amiláz enzim előállítási technológiájának kidolgozása a Thermomyces lanuginosus termofil gombával
2003
Kun Szilárd
Bioalkohol előállítási technológiák modellezése búza nyersanyagon
2003
Lefler Dóra Dominika
A tápközeg összetétel és az ?-galaktozidáz enzim formák közötti összefüggés a Thermomyces lanuginosus termofil gombánál
2003
Sebők Nikoletta
Tisztítási hatékonyság ellenőrzése a Zwack Unicum RT Ferencvárosi gyáregységében
2003
Szedljak Ildikó
Fehérkorhadást okozó gombák és termofil Chaetomium törzsek növekedési tulajdonságainak és lakkáz enzim termelésének vizsgálata
2003
Bujna Erika
Alpha-Galaktozidáz enzim előállítása és hasznosíthatósága funkcionális élelmiszerek létrehozásában
2002
Doszpod Márta
Enzimalkalmazási kísérletek keményítőtartalmú melléktermékek erjedésipari hasznosítására
2002
Jákob Éva
Bifidobacterium-ot tartalmazó edám típusú sajt előállítása és vizsgálata
2002
Kaizer Gábor
Hibás párlatok javítási technológiái
2002
Kovács Magdolna
Fermentációval előállított ?-galaktozidáz enzimkészítmény alkalmazása ?-galaktozidok lebontására
2002
Kozma Erika
Párlathibák javítása kémiai módszerekkel
2002
Nagy Katalin
Thermomyces lanuginosus gomba intracelluláris invertáz enzimének tanulmányozása
2002
Szabó Ildikó
Thermomyces lanuginosus fonalas gomba fitáz enzimtermelésének tanulmányozása
2002
Takács Krisztina
Thermomyces lanuginosus eredetű ?-galaktizidáz enzim tisztítása és jellemzése
2002
Bokor Viktória
Az extracelluláris a-galaktozidáz enzimszintézis mechanizmusának vizsgálata egy kiválasztott Thermomyces lanuginosus gombatörzsnél
2001
Hajnal Csilla
Funkcionális tejtermékek vizsgálata és létrehozása
2001
Hossiner Gertrúd
Módszer kidolgozás a sörök oxalát koncentrációjának meghatározására
2001
Képíró Anita
A kalciumion szerepe a söripari cefrézésben
2001
Olajos Réka
Likőripari drogpárlatok vizsgálata
2001
Pintér Gedeon
Az őszi árpából készített maláta alkalmazhatósága a söriparban
2001
Süle Andrea
Gabonafehérjék szerkezetének és biológiai aktivitásának összefüggése
2001
Vízi Balázs
A kalcium szerepe a sörgyártási folyamatban
2001
Balogh Teréz
Funkcionális élelmiszerek létrehozását megalapozó kutatások
2000
Czaha Gábor
A kalcium és az oxálsav koncentrációjának nyomonkövetése a sörgyártás során
2000
Kardeván Kinga
Sörök öregedésének összehasonlító vizsgálata különböző módszerekkel
2000
Laczkó Gábor
A melasz erjesztési körülményeinek vizsgálata
2000
Misinszki Anett
Sörök aromaanyagainak vizsgálata, különös tekintettel az észtertartalomra
2000
Sinkó Ilona
Thermomyces lanuginosus CBS 395.62 b gombatörzs a-galaktozidáz enzimének vizsgálata és fermentációs hozamának növelése
2000
Zarka Viola Réka
Hidegtűrő sörélesztő törzsek nemesítése és rögzítése. Kísérletek alkoholszegény sör előállítására
2000
Farkas Gabriella
A kálium tanulmányozása különböző erjesztési technológiák modellezésével
1999
Fodor Júlia
Hüvelyesek tápértéknövelő biokonverziójának modellezése
1999
Harkai Ágota
Narancshéj drogok likőripari vizsgálata
1999
Hegyi Irén
Természetes drogkivonatokkal készült likőrök instabilitásának vizsgálata
1999
Kálmán László
A Thermomyces lanuginosus termofil gomba a-galaktozidász enzimtermelésének vizsgálata és optimalizálása
1999
Kiss Levente
A sörélesztő szénhidráttartalom változása az egymást követő erjesztések során
1999
Kiss Szilvia
Körtecefre pektinbontásának hatása a párlat minőségére
1999
Lévay Éva Sarolta
Sör-és takarmányárpa fajták vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával
1999
Orovecz Petronella
A Thermomyces lanuginosus termofil fonalas gomba növekedésének és glükoamiláz termelésének tanulmányozása
1999
Sátorhelyiné Metzinger Krisztina
Xantán módosító enzimek előállítása és jellemzése
1999
Szőcs István
Bodza ízesítésű sörök gyártástechnológiájának optimatizálása félüzemi körülmények között
1999
Arany Péter
Tréning és hatásvizsgálat a sör ízét meghatározó néhány aromaanyagra
1998
Csizmadia Imre
Thermomyces lanuginosus fonalasgomba fermentációjával amilolitikus enzimek előállítása
1998
Diósi Gábor
A Thermomyces lanuginosus fonalasgomba glükoamiláz termelésének növelése 2-dezoxi-D-glükóz rezisztens mutánsok izolálásával
1998
Kenderesi Kornél
A sörlé cinktartalmának és az élesztő korának hatása a sör erjesztésére
1998
Mayer Ágnes
Bifidobaktériumok jelentősége az egészségmegőrzésben
1998
Rác Judit
Növényi likőrök drogkivonatából származó csapadék vizsgálata
1998
Rákossy Nóra
Kajszibarack cefre tárolásának hatása a párlat aromakomponenseire
1998
Seres Gabriella
Hüvelyesekben található antinutritív oligoszacharidok lebontása biotechnológiai módszerekkel
1998
Szalai Lívia
Minőségbiztosítási rendszerek a söriparban
1998
Szöllősi Enikő
Pektinbontó enzimek összehasonlító vizsgálata
1998
Tóth Helga
Különleges, alkoholszegény sörök félüzemi gyártástechnológiájának optimalizálása
1998
Závoczky Zoltán
Alpha-galaktozidáz enzim fermentációs úton történő előállítása
1998
Alaksa Andrea
Búzasör gyártás optimalizálása félüzemi körülmények között
1997
Dobolyi Ildikó
Thermomyces lanuginosus gomba glükoamiláz enzim termelésének fokozása
1997
Fekete Géza
Aktív alsóerjesztésű sörélesztő előállítása inerttöltetes szárító berendezésen
1997
Gündisch Mihály
Sörélesztők diacetil metabolizmusának tanulmányozása a technológiai idő csökkentése céljából
1997
Kneiszel Krisztián
Pótanyagos sörgyártás félüzemi modellezése
1997
Kockás Ádám
Palackfejtő gépsorok működésének optimalizálása
1997
Liszai Gizella
A sörök alkoholtartalmának meghatározására szolgáló mérési eljárások összehasonlítása
1997
Lovassy György
Biohajtóanyag gyártás tapasztalatai és elméleti lehetőségei
1997
Nemes Elvira
Likőripari kivonatok és párlatok terpéntartalmának vizsgálata
1997
Nguyen Duc Quang
Termofil gomba amilolitikus enzim termelése és vizsgálata
1997
Sárközi Márton
Alkoholszegény sörök gyártástechnológiájának optimalizálása félüzemi körülmények között
1997
Az oldal generálási idõpontja: 2025-06-06
SZIE nyitóoldal
Keresés
Webmail
Neptun
Joker
Kapcsolat