Belépés
email:
jelszo:
Címlap
Rólunk
Munkatársak
Oktatás
Kutatás
Infrastruktúra
Szakmai kapcsolatok
Szakképzési támogatás
Tanszéki könyvtár
  Könyvek
  PhD értekezetek
  Folyóiratok
  Diplomamunkák
  Szakdolgozatok
  TDK munkák
Tempus-Norvég Projektek
Szakdolgozatok

NévCímÉv
Árvai Andor Szőlő alapú pálinkák/párlatok gyártása 2008
Lekli Csaba Thermomyces lanuginosus CBS 288.54 törzs micélium képzési tulajdonságainak vizsgálata 2008
Tóth Zoltán Fonalasgomba eredetű enzimek N-glikozidos szénhidrátjainak vizsgálata 2008
Bányainé Székely Erika Különböző árpafajta és abból készített maláta minőségi paramétereinek összehasonlító vizsgálata 2007
Barkó Zoltán Az élesztőadag és a cink hatása a sörerjesztésre 2007
Barla Zoltán Sörgyári veszteségek csökkentésének lehetőségei 2007
Bata Mária A kolloidstabilitás növelésének lehetőségei a sörben 2007
Bedő Lajos Szilárd A stabilizálószerek hatása a sörök ízstabilitására 2007
Deák Rezső Az almaecetgyártás technológiájának és az ecet minőségének összefüggései 2007
Kovács Róbert A pH-változás hatása a sörgyártási folyamatra 2007
Német Ákos Likőrgyártó üzem higiéniai tervének elkészítése 2007
Pappné Barna Szilvia Androszténdion előállítása fa szterin pasztillával 2007
Benke Mihály Az oxidációs hajlam nyomonkövetése a sörlé előállítása során 2006
Dávidné Csaplár Krisztina Különböző gyümölcsfajták összetételének vizsgálata 2006
Fehér Csaba A gyümölcsök minőségének hatása a pálinka összetételére 2006
Kovács Jánosné Különböző töménységű végterméket adó szubmerz ecetgyártási technológiák összehasonlítása néhány műszaki és gazdaságossági adat alapján 2006
László Albert Az IFS és BRC szabványrendszerek adaptálása és működtetése 2006
Magyari Oszkár Inokulum tápközeg összetétel optimálása 4-andosztén-3,17-dion gyártás céljára 2006
Németh András Árpamaláta beltartalmi komponenseinek meghatározása klasszikus analitikai módszerekkel és NIR technikával 2006
Németh László Vermut gyártástechnológiájának fejlesztése 2006
Ságvári Attila A fejtési technológia hatása az ízstabilitásra 2006
Spiegler Márton Likőripari drogkivonatok minőségének javítási lehetőségei 2006
Zoltán Noémi Az Elektron spin rezonancia technikával történő mérések megbízhatóságát, pontosságát és reprodukálhatóságát meghatározó paraméterek vizsgálata, optimalizálása a sörök ízstabilitásának javítása céljából 2006
Ábrahám Róbert Kismamáknak és szoptatós anyáknak szánt gyógytápsör gyártástechnológiájának kidolgozása 2005
Arnótfalvi Bence Örs Geotrichum candidum szaporodáskinetikai vizsgálata 2005
Benkó Erika Különböző körtepálinkák összehasonlítása 2005
Bognár Sándor Különböző sárgabarack fajták összehasonlító vizsgálata a pálinka készítés szempontjából 2005
Bóza Balázs Mézsör gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között 2005
Bürger Csaba A kisüsti- kétszeri lepárlású és az erősítő- feltétes berendezések különbsége azonos cefre minták alapján 2005
Csizmadia Zoltán A hőmérsékletingadozás hatásai a főzőházi folyamatokra 2005
Czanik Ildikó Likőr és likőripari kivonat szárazanyag- tartalom meghatározási módszereinek összhasonlító értékelése 2005
Kaltenecker Krisztián Különböző erjesztési technológiák hatása a fermentációs veszteségre 2005
Meczner Róbert A főzőházi folyamatok hatása a sörök ízstabilitására 2005
Pofók Tibor A sör aromakomponenseinek összehasonlító vizsgálata érzékszervi és analitikai módszerek alapján 2005
Rózsavölgyi Tamás Erjesztési folyamat prediktív monitorozása HPLC technikával 2005
Svastits Antal A sörpárlat optimális aromaösszetételét biztosító sör gyártástechnológiájának kidolgozása 2005
Szabó Eszter Ital a fában, fa az italban 2005
Szalisznyó Sándor Szűrési folyamatok optimalizálása Huppmann rendszerű szűrőkádon 2005
Toldi Tamás A bérfőzetett pálinka készítésének szabályai 2005
Tóth Brigitta Likőripari szennyvízek kémiai oxigénigényének mérési módszereinek összehasonlítása 2005
Zalka Péter Búzasör előállítása egy ősi magyar búzafajta, az alakor felhasználásával 2005
Becz Gábor A pasztőrözés hatása az alkoholmentes sörökre 2004
Czunyi Zsolt Az enzimadagolás optimalizálása a söripari cefrézés során 2004
Geszler István A kovaföld felhasználás optimalizálása a sör szűrése során 2004
Kerékgyártó István Élesztő menedzsment, élesztő kezelés 2004
Klacsán Mihályné Az oxigen koncentrációjának változása az ászokolás és a palackfejtés között 2004
Kulcsár Beáta Keményítő minták eredetének és amilóz, amilopektin tartalmának vizsgálata digitális képfeldolgozással 2004
Richvalszki Rita Az oxigén koncentrációjának változása az ászokolás és a palackfejtés között 2004
Szabadkai Mónika Állományjavítók alkalmazhatóságának vizsgálata emulziós likőrök készítésénél 2004
Szemerédi Éva Eljárás kidolgozása Listeria fajok kimutatására és azonosítására az élesztő gyártásnál 2004
Szigethy Mónika Emulziós likőrök stabilitási vizsgálata 2004
Sztarinszki Lídia Szárazanyag tartalom meghatározási módszerek összehasonlító vizsgálata illatok esetén 2004
Zétényi Gábor Pörkölt maláta előállítása és vizsgálata 2004
Faigel Gyula Sörkészítés egy ősi magyar búzafajtából 2003
Fehérvári Mihály Környezetvédelmi vizsgálatok a söripari tevhnológia területén 2003
Gáfrik Beatrix Módszer kidolgozása idegen élesztők kimutatására a sütőélesztőgyártás során 2003
Győry Gergely Pótanyagos cefrézési technológia kidolgozása maláta enzimekkel 2003
Horváth Viktor Keményítőtartalmú anyagok enzimes lebontása és etanollá történő erjesztése bioüzemanyag előállítás céljából 2003
Kemény Renáta A kvász készítés modellezése és összetételeinek meghatározása 2003
Kemény Renáta A kvász készítés modellezése és összetételének meghatározása 2003
Kenyeres Mihály A kovaföld hasznosítási lehetőségei 2003
Pap Andrea Kukoricasör előállítása félüzemi körülmények között 2003
Szelenczey Béla Likőripari drogkeverékek kivonatolásának optimalizálása 2003
Szilágyi András Köles sör készítés kisüzemi körülmények között 2003
Szloboda Tímea A kínafakéreg és a narancshéj drog hatóanyag tartalmának vizsgálata 2003
Szloboda Tímea A kínafakéreg és a narancshéj drog hatóanyaagtartalmának vizsgálata 2003
Utassy Roland Sörpárlat készítés technológiájának kidolgozása 2003
Aliczki Péter Alkohol meghatározási módszerek összehasonlítása 2002
Csontos Flórián A diacetil képződésének tanulmányozása 2002
Doszpoly Botond Íztréning sörbírálók számára 2002
Kalmár Nárcisz A magyar borpárlat és brandy gyártásának átfogó elemzése és összehasonlítása az Európai Uniós szabályozással 2002
Lehelvári Andrea Szesz semlegesítése aktív szén kezeléssel 2002
Sallai Csaba Gyümölcscefrék erjesztésének vizsgálata 2002
Barna Szabolcs Aktív szén készítmények alkalmazhatóságának vizsgálata vodkagyártáshoz felhasznált kukoricaszeszben 2001
Demeter Viktor Borászati termékekből készült alszeszek lepárlásának optimalizálása 2001
Hegedűs Árpád A diacetil koncentrációjának alakulását befolyásoló tényezők tanulmányozása 2001
Kovács Gergely A magyar szeszipar Európai Uniós előcsatlakozási folyamatainak elemzése 2001
Pacsnik Ferenc A kalcium koncentráció optimalázálása üzemi körülmények között 2001
Püspöki Attila A főzőházi lúgfelhasználás csökkentése 2001
Rajner Péter A tömény sör hígítását befolyásoló tényezők tanulmányozása 2001
Barta Edina A kristály- és az izocukor likőripari felhasználhatóságának összehasonlító értékelése 2000
Fejes Teréz 15%-os biológiai ecet membránszűrése 2000
Frolyó Balázs Különböző termékek előállítását megalapozó élesztőszaporítási kísérletek 2000
Nagy Andrea Párlási borok összetételének hatása a párlat minőségére 2000
Pap Kata Sörkárosító Enterobacteriaceae baktériumok vizsgálata 2000
Prókay Zoltán A söripari melléktermékek hasznosítási lehetőségei valamint a Borsodi Sörgyár Rt.-nél keletkező melléktermékek analitikai vizsgálata 2000
Tass Eszter Különböző extrakciós eljárásokkal készült narancshéj-kivonatok és az abból készült likőrök vizsgálata 2000
Vámosy Edit Valódi gyümölcspárlatok aromakomponenseinek vizsgálata 2000
Beregszászi Tibor Oltóélesztő-viabilitás megőrzési és mérési módszereinek elemzése a sörgyártás során 1998
Finciczky Viktória Amapárlatok készítése különböző cefrézési módszerekkel 1998
Kardeván Kinga A sörlé előállítás optimalizálása a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola söripari tanműhelyében 1998
Kósa Enikő Különböző tipusú derítőszerek hatékonyságának vizsgálata vermutokban 1998
Tölgyes Erhard Különböző aktívszén készítmények italipari alkalmazhatósága 1998
Bujna Erika 15%-os ecetgyártás mikroflórájának vizsgálata 1997
Doroginé Putz Ágnes Komló keserűanyagok meghatározási módszereinek összehasonlító értékelése 1997
Forró Szilvia A technológia optimalizálása kisüzemi sörfőzdében 1997
Födelmesi Gábor Sörfőzés optimalizálása a Rotburger sörfőzdében 1997
Gál Beáta Szeszesitalok szűrhetőségének vizsgálata 1997
Havasi Zsolt Sz?rési segédanyagok alkalmazása a söriparban 1997
Kovács Viktória A sörszűrés optimalizálása 1997
Vojvoda György Kisüzemi sörf?zde tervezése és telepítése 1997
Az oldal generálási idõpontja:  2025-06-07
SZIE nyitóoldal Keresés Webmail Neptun Joker Kapcsolat